Down with terror.....................

B6wKOSYCEAA9KJu
Charlie Hebdo, 2 λέξεις που είναι καρφωμένες στο μυαλό μου εδώ και κάποιες μέρες και μάλλον και στων περισσότερων…
Αυτό που μάλλον έχει την μεγαλύτερη σημασία σε αυτό το αιματηρό γεγονός, είναι ένα θέμα που διακυβεύεται τα τελευταία χρόνια και που πλήττεται συνεχώς και δεν είναι άλλο από την ελευθερία γνώμης.  Φυσικά, ο ακραίος φονταμενταλισμός  που ενισχύεται από τις χώρες της δύσης και παράλληλα έχει και τις ευλογίες τους και ωθεί σε αυτού του είδους τις πράξεις βίας, είναι επίσης ένα θέμα για συζήτηση, αλλά αυτό μπορείτε να το δείτε και στο άρθρο του Γιάννη Πατλάκα .
Αυτό που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι μια ολοένα αυξανόμενη απειλή στην ελευθερία έκφρασης, στον τύπο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης, ε, συγγνώμη, ενημέρωσης ήθελα να πω, στους δρόμους και στις πορείες, στους χώρους εργασίας... Το να μπορείς να σχολιάζεις την επικαιρότητα, να σατιρίζεις, να λες τη γνώμη σου είναι θεμελιώδες δικαίωμα του ανθρώπου που σκέφτεται, αγωνιά, διακωμωδεί και ορίζει τη ζωή του, όπως μπορεί μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο.
Το να παίρνεις το μολύβι σου ή το πληκτρολόγιό σου, τέλος πάντων και να γράφεις αυτό που πιστεύεις, είναι μία φάση δημιουργίας και κατάθεσης ψυχής. Αλλά αυτό που διαφαίνεται σαν πολύ πιθανό σενάριο, στο άμεσο μέλλον, είναι ένας κόσμος, όπως αυτοί που έχουν προβλέψει αυτοί οι τόσο προικισμένοι και τόσο μπροστά από την εποχή τους, συγγραφείς. Μία ζωή σαν αυτή που περιγράφει ο  Ray Bradbury στο βιβλίο του Fahrenheit 451, στην οποία δεν θα μπορείς να διαβάζεις βιβλία αλλά ούτε και να λες την γνώμη σου. 
fahrenheit451-600_s640x427
Μπορεί να σας ακούγεται ακραίο το σενάριό μου, αλλά νομίζω πως αν συνεχιστούν αυτές οι τακτικές που έχουν σκοπό τον εκφοβισμό του κόσμου, έτσι ώστε να μην εκφράζει την άποψή του και να μην παίρνει θέση για τα κακώς κείμενα, θα βιώσουμε τέτοιες καταστάσεις, ένα άλλο μοντέρνο κυνήγι μαγισσών... Δυστυχώς, εδώ φαίνεται ξεκάθαρα και η άκρως φασιστική τακτική των κυβερνήσεων της Δύσης, που ωθούν σε τέτοιες καταστάσεις τον κόσμο, με αποτέλεσμα να επικρατεί το μοντέλο του "κάνω τη δουλειά μου και δεν μιλάω", αφού ως γνωστόν "Arbeit macht Frei".
031bac67-e757-4311-a0fa-9cd2fb46217c-1020x612
Γι'αυτό και πρέπει να αντισταθούμε και να στηρίξουμε όπως μπορούμε τους δημοσιογράφους της Charlie Hebdo, που είχαν το θάρρος για χρόνια να σατιρίζουν και να μας βοηθούν να υποστηρίζουμε την ελευθερία γνώμης μας, γιατί ο άνθρωπος που στερείται το δικαίωμα του να λέει ελεύθερα την άποψή του, δεν είναι άνθρωπος, είναι ένα ον χωρίς ουσία. Και ναι,λοιπόν, είμαστε όλοι η Charlie Hebdo και είναι ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ!
B6wLoAvIEAAMZED





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο αέρας της πόλης

Κι ήθελε ακόμη πολύ φως να ξημερώσει, όμως εγώ, δεν παραδέχτηκα την ήττα...

Η δύναμη της ουτοπίας...